PS Vita

Novi hack za PlayStation Vitu otvara gomilu novih mogućnosti

Kada pomislimo na hakere konzola , uglavnom mislimo na pirateriju i ono što popularnom zovemo “čipovanje”, ali monogi ljudi koji se bave “otvaranjem” konzola zapravo rade na mnogim funkcionalnostima koje poprilično pomažu svakodnevnim korisnicima da svoje uređaje koriste na efikasniji način, tako što im omoguće da rade nešto što i sam proizvođač ne dozvoljava.

Danas se pojavio najnoviji “homebrew” za PlayStation Vita, zove se h-encore, koji radi na svim najnovijim firmware verzijama 3.65, 3.67 i 3.68, a do sada je jedini radio na verziji 3.60.

Šta on sve konkretno omogućava? Pre svega, sad njim ćete moći da koristite “obične” Micro SD/USB drajvove kao skladište za vaše igre i aplikacije, umesto specijalnih koje prodaje Sony. Takođe, sada možete imati direktno pristup svim vašim fajlovima na uređaju prostim povezivanjem sa računarem, bez potrebe da koristite specijalne aplikacije.

Ovo će se nekima posebno svideti – možete imati nove, specijalne teme za vaš uređaj (kao što recimo možete da menjate teme na telefonu)

Neke igre na PS TV su blokirane, i h-encore vam omogućava da ih sve stavite na “belu listu”. Takođe, sada uz pomoć Moonlight možete direktno strimovati igre za računara na PS Vitu.

Na kraju, neke Vita igre podržavaju modove, ali znate da Sony baš i ne voli kada se igre moduju na njihovim uređajima. E pa, sa h-encore će biti moguće koristiti i modove.

Ovo su samo neke od prednosti koje donosi h-encore, a ukoliko želite da saznate više, možete pratiti link u Tvitu ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top