PC

Stigao je The Bard’s Tale Trilogy

Posted on

Jedna od legendarnih RPG igara iz “davnijeh” vremena jeste igra iz ovog naslova, The Bard’s Tale, izašla daleke 1985. godine, koja je u ono vreme predstavljala pravi iskorak u tehnologiji, jer je imala pseudo 3D kretanje i animirane modele karaktera, nešto što je tada bio zaista poslednji krik tehnologije iza video igara.

Isto tako i sam koncept klase “Barda” je tada bio novina u RPG igrama, karakter koji baca magije tako što kreira pesme i instance pesmi koje zatim stvaraju efekte.

Ova legendarna igra je kasnije u istoj deceniji dobila još dva nastavka, The Bard’s Tale II: The Destiny Knight (1986) i
The Bard’s Tale III: Thief of Fate (1989), a sada preko 33 godina kasnije, stiže nam remaster sve tri igre.

Kako možete videti ispod, remaster izgleda zaista lepo, portreti karaktera i lokacije su urađeni u visoko-kvalitetnoj rezoluciji, a cela igra je programirana tako da neometano funkcioniše na novim sistemima.

Ukoliko ste ikada želeli da igrate kultne klasike veoma stare škole RPG igara, ali vas je odbijala mala rezolucija i cimanje da ih uopšte pokrenete, sada je idealna prilika da iskusite ovaj žanr, i  verujemo da će vam se dopasti jer će vam ponuditi iskustvo drugačije od onog na koje ste navikli.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version