PC

Devolver Digital nam donosi GRIS, atmosferičnu puzzle igru sjajnog vizuelnog stila

Posted on

Kada pomislimo na Devolver Digital, uglavnom pomislimo na sjajne indie naslove, ali obično to budu oni malo krvaviji i brutalniji, sa “nekorektnim” smislom za humor.

Zato smo veoma iznenađeni igrom koju nam danas predstavljaju, koja svojom umirujućom i melanholičnom pojavom dosta odskače od tradicionalnog repertoara ovog izdavača. U igrimo smo u ulozi devojke čije je ime naslov igre, Gris, koja prolazi kroz težak i bolan period u svom životu, koji se oslikava kroz njenu suknju u igri, kao gejmplej mehanika koja joj donosi nove moći.

Svet igre predstavlja stilizovani emotivni život Gris, koja će kroz priču otkrivati nove puteve, a izgled i reaktivnost sredine će oslikavati njeno emotivno stanje. Gejmplej igre je poprilično “light”, odnosno kako kažu developeri, oslobođen je stresa, frustracija i straha od smrti, i fokusira se uglavnom na zagonetke i platformerske momente, koji su tu radi priče i iskustva, a ne radi preteranog izazova.

Vizuelno igra izgleda kao prava hrana za oči, urađena jako detaljnom akvarel tehnikom i bogata tečnim animacijama, dok je muzička podloga pomalo klišeizirani “tužni klavir” kakav često čujemo u ovakim igrama, ali je sasvim prijatan i na mestu.

Igra stiže negde tokom sledeće godine, a najavljena je trenutno za PC i Switch.

 

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version