PC

Lični asistent ojadio vođu Gearbox-a za 3 miliona dolara

Posted on

Lični asistenti, ljudi koji vam mogu znatno olakšati život, ili u ovom slučaju, pretvoriti u pakao. Na takvog asistenta je naišao direktor studija Gearbox, poznatog po igrama Borderlands.

Lični asistent Rendija Pičforda je navodno od ovog direktora i njegove žene ukrao ukupno 3 miliona dolara  od kako se zaposlio pre 4 godine.

Pičford je otkrio da je asistent imao platu od oko 45,000 dolara godišnje, ali da je i pored toga našao način da sve svoje troškove prebaci na poslovni račun u banci.

On je na taj način kupovao gomilu stvari u vidu nakita, skupocene odeće, tehnike, a u jednom trenutku je kupio kuću vrednu oko 600,000 dolara, i čak je donirao novac jednom sirotištu.

Na neki čudan način, Pičford je sve to otkrio krajem 2016. godine, verovatno je taj asistent trebao da ga obavesti o stanju na računu. Tada je i otkriveno šta je asistent radio iza njihovih leđa i na sudu je rešeno da krivac vrati 780,000 d0lara.

On je vratio svega 598,000, a Pičford je na kraju otkrio dodatne stvari na koje je asistent trošio novac i stigao je do nedostatka od 3 miliona dolara.

Na sudu je početkom ove godine odlučeno da optuženi asistent vrati 2 miliona, ali je on ubrzo nakon toga nestao i poslednji put se obratio javnosti u intrevjuu za portal Dallas News, gde je izjavio da iza priče stoji još mnogo toga osim njegovih zločina koje navodno nije počinio.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version