Mobile

Xbox kontroleri uz pametne telefone?

Posted on

Majkrosoft možda poslednjih godina ne važi za posebno uspešnu firmu na polju konzola sa njihovim Xbox One pulenom, koji je odavno izgubio trku u ovoj generaciji, ali je zato ove godine počeo opasno da se pozicionira kao inovator na ovom polju.

Tako su nam letos predstavili sjajni kontroler za ljude sa posebnim potrebama, a danas nam stiže njihovo inovativo rešenje za gejming u pokretu. Majkrosoft želi da ozbiljno “gura” strimovanje igara kao budućnost gejmina, odnosno sistem gde udaljeni jaki računari za vas rade sav “fizički” posao pokretanja igre, a vi samo preuzimate tu sliku i tako igrate i na potpuno prosečnim mašinama, pa čak i običnim telefonima.

Ipak, Majkrosoft prepoznaje da tu problem može biti u tome što ekrani osetljivi na dodir, ma koliko dobri sa nekim inovativnim igrama, ipak nisu ni blizu ugođaja igranja sa “pravim” alatima, kao što su miš/tastatura ili gejmpedovi. Zato su predstavili novo prototipno rešenje kontrolera, koje možete i sami videti ispod, a koje za cilj ima da premosti sve nelagode igranja na telefonima.

Ovo istraživanje datira još u 2014, ali vidimo da Majkrosoft i dalje aktivno radi na njemu, i trenutni prototipi koje vidite su 3D štampani i aktivno testirani, tako da jedva čekamo da vidimo šta će na kraju ispasti iz ovog istraživanja, i da li ćemo dobiti gotovi proizvod.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version