Nintendo Switch

Rad na Metroid Prime 4 kreće od nule, Nintendo nije bio zadovoljan u kom se pravcu kretala igra

Posted on

Nema tog oldskul Nintendo fana koji nije osetio neverovatnu radost kada je na E3 2017 otkriveno da nam se čuvena franšiza Metroid vraća sa čak dve nove igre, od kojih je jedna bila četvrti deo u Prime serijalu.

Međutim, od kada je tada najavljen Metroid Prime 4, pre više od godinu i po dana, dobili smo malo novosti, praktično nikakve nove informacije, što je neke zabrinulo, a druge samo uveravalo da se na igri “vredno radi u tišini”.

Ipak, ovog petka su konačno stigle novosti u formi “developer update” videa na Nintendo Youtube kanalu. Vesti nisu dobre, ali u neku ruku nisu ni loše.

Prve svega, pred kamerom je izašao Šinja Takahaši (Shinya Takahashi), generalni menadžer odeljenja za planiranje i razvoj, dakle jedan od vodećih ljudi, a ne neki developer. Upravo to je prva odlična stvar, što je vodeći kadar preuzeo odgovornost da izađe pred fanove, nešto što kod zapadnih studija i izdavača veoma retko viđamo.

Šinja je izašao da kaže zašto nije bilo obaveštenja o igri i šta se dešava, i kroz nešto manje od 4 minuta snimka smo saznali da prosto nisu bili zadovoljni u kom je pravcu igra išla, da to nije onaj standard kome Nintendo teži i nije ono što fanovi žele od igre, i da oni sami ne žele da razočaraju fanove.

Zbog toga je sav dosadašnji rad na igri odbačen, i kreće se od nule, a u priču ulazi i studio Retro Studios, tvorci originalnih Prime igara.

Iako su tužne vesti što ćemo morati još jako dugu da čekamo na četvotrku, skidamo kapu Nintendu na iskrenosti i otvorenosti po ovom pitanju, i sada imamo jako velika očekivanja od četvortke jer zamo da teže najboljem, a još je tu i Retro studio u priči.

Ceo video možete i sami pogledati dole, sa engleskim titlovima.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version