PC

U narednim godinama dobićemo čak tri “Dune” igre

Posted on

Kraj februara i početak marta je i kraj fiskalne godine u biznis svetu, pa tako mnoge gejming kuće imaju svoja godišnja obraćanja vlasnicima akcija te firme, u kojima pričaju o tome kako je prošla prethodna godina, i kako će izgledati planovi za narednu godinu. I kompanija Funcom je juče imala takav poziv sa investitorima u njihov posao.

Izvršni direktor kompanije je rekao da je 2018. godina bila najprofitabilnija u 25 godina istorije kompanije, ali nam je otkrio i neke zanimljive planove za budućnost.

Studio koji najviše prepoznajemo po igrama serijala The Longest Journey, i MMO naslovima Anarchy Online, The Secret World i Conan Exiles, je objavio da je potpisao šestogodišnje partnerstvo sa kućom Legendary Entertainment, koja drži vlasništvo nad Dune licencom. To partnerstvo se zasniva upravo na Dune franšizi i obuhvata dogovor o pravljenju minium tri nove Dune igre do 2025. godine, sa potencijalom da vidimo i više naslova.

Prva igra iz ovog Dune dogovora će biti “open world miltiplejer”, kako je rečeno, dakle nešto vrlo slično onome što Funcom i inače radi i po čemu je prepoznatljiv. Za ostale igre trenutno još uvek nemamo ideju šta će biti i kako bi izgledale, ali lagali bismo kad ne bi rekli da želimo da vidimo makar jednu strategiju i podsetimo se legenardnih Dune RTS igara s početka 90-ih.

Specifično nešto poput Dune II, igre koju je radio kultni studio Westwood (tvorci Command & Conquer serijala), i koja je praktično definisala ono što danas znamo kao real-time strategije i svi kasniji RTS naslovi iz 90-ih i pa nadalje su rađeni po standardu koji je postavio Dune II.

Za vas koji ne znate zašto je Dune tako važan, u pitanju je originalno serijal knjiga, čija je prva knjiga izdata 1965. godine i odavno se smatra jednim od najvećih klasika naučne fantastike, zato vam obavezno preporučujemo da pročitate ove knjige, taman kao pripremu za novi Dune film koji dolazi naredne godine.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version