PlayStation 4

Nakon povlačenja iz prodaje zbog kokain skandala, preostali primerci igre Judgment su značajno poskupeli

Posted on

Pre oko par dana je japansku industriju zabave potresao skandal vezan za glumca Pjera Takija, koji je uhapšen zbog kupovine i posedovanja kokaina.

Narkotici su veoma kontroverzna i tabu tema u japanskom društvu, pa je sve ovo dovelo čak i do toga da je igra Judgment iz Yakuza serijala povučena potpuno iz prodaje nakon tri meseca od izlaska, jer je u njoj Pjer davao glas jednom od vođa porodice jakuza.

SEGA je momentalno ne samo stopirala prodaju, već je i brisala svaki oblik reklamiranja igre i trenutno razmatraju šta će biti sa svetskim lansiranjem naslova, koji je trebao da se desi u junu.

U međuvremenu, zbog ovog povlačenja iz prodaje, PS4 diskovi igre koji još uvek cirkulišu, su ni krivi ni dužni postali svojevrsne kolekcionarske  stvarčice, jer će, kako stvari stoje, to sada bidi jedini primerci igre u kojima će Pjer i dalje davati glas, jer se planira da se on potpuno izbaci iz igre i glas njegovog karaktera zameni novim glumcem.

Pa se tako po prodavnicama preostale kopije igre sada prodaju po cenama i do 100 dolara, u odnosu na regularnih ~60 koliko je igra koštala, a na crnom tržištu ova brojka ide i na gore.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version