PC

Divinity: Fallen Heroes je nova igra Lariana, taktička strategija koja nastavlja priču D:OS2

Posted on

Ovih dana smo se baš pitali šta rade momci i devojke iz Larian studija, i večeras smo i dobili odgovor.

Naime, stigao nam je trejler za njihovu najnoviju igru, Divinity: Fallen Heroes, koju prave u saradnji sa studijom Logic Artists.

Ali, ovoga puta nije u pitanju klasični PRG, več potezna squad-based strategija, taktička igra u duhu XCOM i Commandos igara. Priča kaže da se stvorilo “novo zlo”, i svi naši saputnici iz DOS2 se udružuju oko enigmatične Lady Vengeance, i to je ono što za sada znamo.

Iako je u pitanju spin-off, priča se ipak direktno nastavlja na radnju iz D:OS2, tako da će svakako biti zaniljiva i onima koji su očekivali novi RPG.

Naša glavna baza biće leteći brod kojim “plovimo nebom” i idemo u borbe kroz nove i do sada neviđene delove Rivellona, a iz Lariana kažu da će igra, osim taktičke borbe, imati i narativne odluke, diplomatiju, tehnološko stablo, specijalne jedine… i druge stvari koje možete da očekujete od jedne taktičke strategije.

Ovo nije prvi izlet Lariana u žanr strategija, i oni koji duže prate njihove igre se verovatno sećaju i Divinity: Dragon Commander iz 2013. godine.

Ono što je bitno još naglasiti, igra izlazi već ove godine, na VIŠE platformi, tako da se nadamo da neće biti Epic ekskluziva.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version