PC

Krađa Steam naloga sve učestalija, ne nasedajte na prevare

Posted on

Krađa Steam naloga je jedna veoma stara praksa, možda čak koliko i sam Steam, a kroz godine su se stalno menjali načini na koje će prevaranti doći do naloga korisnika ove platforme.

U poslednje vreme je krađa Steam naloga postala sve učestalija i to na jedan veoma banalan način. Prevarant bi nekoj nasumičnoj osobi poslao link sa objašnjenjem da ga tu očekuje besplatna igra.

Naravno, jako je bitno da isprva ni ne kliknete na linkove koje vam šalju osobe koje ne poznajete, pa čak iako su na vašoj listi prijatelja. Mnogi su naseli na to, ali su otišli i korak dalje, pošto taj sajt od njih traži da unesu podatke kako bi se registrovali i osvojili neku igru.

Onog momenta kada unesu svoje podatke, prevarante će se ulogovati na nalog žrtve, promeniti šifru i pritom svim prijateljima  poslati isti link na koji je nasela osoba koja je ostala bez naloga.

Možda zvuči neverovatno, ali postoje osobe koje još uvek nasedaju na ovakav vid prevare. Zato se potrudite da vašim prijateljima i bližnjima stavite do znanja da je ovo čista prevara, kako biste ih zaštitili od varalica kojih ima na svakom koraku i kojih je sve više

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version