PlayStation 4

Vođa studija Platinum izjavio kako je nova generacija konzola manje-više ista kao prethodna

Posted on

U mesecima kada se aktivno govori o novoj generaciji konzola i kada su fanovi bombardovani pojmovima kao što su 8K, backwards-compatibility, i slično, neki od developera baš i nisu oduševljeni novim konzolama.

Atsuši Inaba, vođa studija Platinum Games koji stoji iza Bayonetta i Nier Automata igara, je nedavno izjavio kako je nova generacija konzola ne donosi dosta uzbuđenja i novina, već samo varijacije onoga što već postoji.

Naravno, Inaba je svestan da će konzole doneti bolju grafiku, brže učitavanje i slična unapređenja, ali su to samo poboljšanja u odnosu na starije generacije i ne postoje prave inovacije koje konzole čije jedinstvenim u odnosu na PC.

Vođa studija je izjavio kako ga trenutno više zanima Guglov Stadia striming servis od novih konzola, jer je su cloud platforme zapravo nešto potpuno novo.

Naravno, Sony i Majkrosoft već uveliko hvale svoje konzole koje će se pojaviti krajem naredne godine, a tada ćemo i videti da li su one stvarno nešto inovativno ili samo poboljšanje prethodnika.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version