PC

StarCraft Remastered dobija “Carbot” grafički mod

Posted on

Ukoliko ste fan igara kompanije Blizzard, vrlo verovatno znate ili ste makar negde čuli za jutjubera i animatora Carbot.

Carbot se početkom ove decenije probio sa svojim neverovatno smešnim animacijama vezanim za StarCraft 2, ali je vremenom počeo da radi duhovite animacije za sve Blizzardove igre, i danas je možda i poznatiji po svom HeroStorm serijalu za HotS.

Njegovu animaciju karakteriše veoma prost “derpy” crtež, sa fenomenalnim humorom, gde uz minimum truda i veoma suptilno uspe da prenese neke momente iz gejmpleja koje fanovi lako prepoznaju i cene humor iza istih.

Carbot ima praktično kultni status kod Blizzard fanova, a posebno kod StarCraft igrača, pa je zato i Blizzard to prepoznao i u više navrata sarađivao sa njim, pa tako njegove crteže u vidu animacija, sprejeva, avatara, emotikona i drugih sličnih elemenata vidimo i u StarCraft 2 i u Heroes of the Storm.

Pre oko dve godine je čak i napravio StarCraft 2 mod koji je celu igru prebacio u njegov stil crteža, ali je sada sve to podignuto na jedan viši, “zvanični” nivo, pa je najavljeno da će StarCraft Remastered dobiti dobiti kompletan zvanični Carbot mod.

Ovo je najavio sam Carbot, koji je bio pozvan na KSL finale u Južnoj Koreji, gde je ovo otkriveno, a zatim je ostatak sveta to saznao preko njegovog videa koji možete videti ispod.

Za razliku od StarCraft 2 moda, za StarCraft Remastered je u pitanju kompletan grafički prelaz na njegov stil. Kada kažemo kompletan, mislimo na sve, od menija do ranked i custom partija, pa čak i čitava singlplejer kampanja, računajući tu i čuvene brifing ekrane između misija.

Sve ovo izgleda sjajno, i stiže već 10. jula, samo nam još ostaje da saznamo koja će biti cena za ovaj DLC, pošto je potvrđeno da neće biti besplatna. Ukoliko cena bude razumna, mi dajemo apsolutnu podršku Carbotu i kupujemo ovaj grafički mod.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version