PC

NBA 2K19 sada ima reklame koje ne možete izbeći

Da kompanije svoje igre koriste kao prostor za reklame nije nikakva novost i to je nešto što smo viđali praktično od kad je igara na ovaj ili onaj način.

Korišćenje prostora u video igrama kao reklame se obično radilo sa stilom, suptilno i nenametljivo, ili ukoliko je u pitanju f2p igra, onda i potpuno otvoreno, ali to je već druga stvar, jer besplatne igre moraju da nađu alternativne načine da zarađuju novac. Fortnite je od “velikih” igara možda i najbolji primer ovoga u poslednje vreme, ali je to u redu, jer je u pitanju besplatna igre i plus, sve te promocije su urađene kao deo paketa novog sadržaja za igrače u vidu skinova i sličnih stvari, tako da su igrači uglavnom ok sa tim.

Međutim, izgleda da pohlepa nekada ne poznaje granice, pogotovo kada su u pitanju već ionako najbogatije kompanije.

Naime, igrači NBA 2k19 su primetili da odnedavno u igri postoje reklame koje jednostavno ne možete izbeći. U igri koja se unapred plaća 60 dolara i koja već i sama ima izuzetno pohlepan sistem mikrotransakcija.

Kao što možete videti na snimku ispod, sada se reklame (i to u video formatu!) emituju tokom ekrana učitavanja i ne postoji način da ih preskočite, morate ih odgledati pre nego što nastavite sa igranjem.

Iskreno, ovakve stvari nas veoma brinu i pitamo se gde sve ovo vodi budućnost igranja? Hoćemo li uskoro postati ne samo kupci nego i roba koju izdavači prodaju trećim stranama da se reklamiraju?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top