Nintendo Switch

Predstavljen Nintendo Switch Lite

Posted on

Proteklih meseci su se stalno kovitale glasine da će Nintendo “uskoro” da predstavi novi Switch, a čak je bilo i curenja nekih dokumenata.

Bilo kako bilo, taj dan nam je konačno došao, i sada imamo priliku da vidimo novu verziju Switch konzole, koja nosi naziv Switch Lite.

Kao što i samo ime nagoveštava, u pitanju je oslabljena verzija originalne konzole, sa fokusom igranja isključivo na portabilnoj varijanti, pa se tako ne može povezivati za televizore i dolazi bez doka. Sama konzola je iz jednog dela, odnosno nema odvojene Joy-Con kontrolere, što je čini dodatno manjom, tanjom, lakšom i generalno kompaktnijom.

Kako je fokus na igranju “u pokretu”, ugrađena je nešto jača baterija, koja će konzoli dati dodatnih 40-60 minuta igranja. Podržane su sve igre koje se i inače mogu igrati u portabilnom modu na Switchu, i grafika i izgled igara će biti isti kao i kada običan Switch koristite u portabilnom modu.

Dolazi u trima bojama: žuta, siva i tirkizno plava, a cena će biti 200 dolara, što je 100 dolara jeftinije od originalnog Switcha.

I na kraju, kada dolazi? Već smo dobili datum i to će biti veoma brzo pre kraja leta, odnosno 20. septembra.

Kako vam se čini novi Switch?

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version