PC

Kreatori Superhot finansijski pomažu druge nezavisne developere da naprave svoje igre

Posted on

Superhot Team, studio iza popularne indie pucačine Superhot, je u četvrtak predstavio svoj program pomoći malim indie developerima.

Iako na prvi pogled deluje kao da Superhot ekipa ulazi u vode izdavaštva, oni insistiraju da se ipak ne radi o tome, već samo o finansijskim injekcijama indie sceni, kao i direktnoj pomoći kroz savete i deljenje iskustva.

Program se zove “Superhot Presents” i ideja je da se pomogne indi studijima koji ne žele da imaju posla sa klasičnim izdavačima. Prve dve igre koje će biti rezultat ovog programa su avantura The Frog Detective i retro RPG naslov Knuckle Sandwich.

Kako kažu iz Superhot tima, oni su svoju igru pre svega napravili zbog fanova i zahvaljujući fanovima, i sada deo tog uspeha žele da podele sa drugim malim developerima čije im igre zapadnu za oko. Ideja je da se određeni kapital za početak ili završetak igre, kao i stavljanje u neku vrstu savetodavne uloge, što su smislu biznis saveta, što u smislu developerskih saveta.

Naravno, nije u pitanju bespovratno davanje novca, već investicija u proizvod, ali svakako je lep program, jer je malo ko spreman da investira u male indie igre koje imaju niša publiku.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version