Vesti

Još jedan Call of Duty igrač ide u zatvor zbog smrtonosnog “swattinga

Posted on

Pojam takozvanog svatovanja(swatting) vam je verovatno poznat, to je neslana šala u kojoj “šaljivdžije” šalju specijalce na vrata strimera koji nisu ni svesni torture koja ih očekuje.

U većini slučajeva su strimeri završili sa modricama i nekim blažim prelomom, ali je bilo i fatalnih ishoda. Zbog smrti Endrua Finča, Tajler Beris je dobio čak 20 godina zatvora kao kaznu za smrtonosno swatovanje, a tužilaštvo i policija i dalje nastavljaju sa oštrim kaznama za one koji su u vezi sa tim slučajem.

Još jedna osoba ide u zatvor zbog ovoga, i u pitanju je takođe Call of Duty igrač, koji je učestvovao u gore spomenutom incidentu. Reč je o Kejsiju Vajneru, devetnaestogodišnjaku koji je u swatovanju učestvovao kao osoba koja je prosledila adresu Tajleru Berisu, koju je on potom naveo u lažnoj prijavi policiji.

Sud Vajnera tereti za saučesništvo i zbog toga je osuđen na 15 meseci zatvora, kao i na zabranu igranja video igara u periodu od dve godine nakon isteka zatvorske kazne.

Nadamo se da će ovo naučiti pameti ostale koji smišljaju ove neslane šale i da više neće biti nikakvih tragičnih ishoda.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version