PC

Jedan rekord u igri Quake oboren nakon 17 godina

Posted on

Quake je kultna franšiza iz velikog broja razloga, ali je svakako glavni onaj jer predstavlja serijal koji je obeležio čitavu jednu generaciju šutera i verovatno ga možemo nazvati čak i prvom pravom esport igrom na svetu, rame uz rame sa StarCraft 1.

Zbog te činjenice se mnogi vraćaju ovom naslovu i nakon 23 godina od njegovog pojavljivanja, uglavnom zbog “spidraninga” i obaranja starih rekorda.

Na zalasku ovog leta je, nakon čitavih 17. godina, konačno oboren rekord u igri Quake vezan za prelazak prve misije i prve mape, što je u zajednici poznato kao E1M1.

Rekord je oboren na godišnjem takmičenju speedrunera u humanitarne svrhe, koje okuplja događaj zvani Summer Games Done Quick. Iako prvobitno niko nije ispratio to obaranje rekorda, jutjuber Karl Jobst se u videu od pola sata pozabavio dizajnom ove igre i svim mukotrpnim radom koji je bio potreban za obaranje rekorda starog celih 17 godina.

Video je stvarno odlično odrađen i ako ste fan igre Quake ili zaljubljenik u speedrun umeća preporučujemo vam da odgledate video ispod.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version