PC

Pročitajte kako je CEO Obsidiana usrećio jednog malog Fallout fana pre 20 godina, i The Outer Worlds fana danas

Posted on

Veterani i legende RPG žanra, studio Obsidian Entertainment, ovih dana se “kupa” u zasluženim pohvalama i lepim rečim za njihov najnoviji naslov, “Fallout u svemiru” The Outer Worlds.

Lepe priče i vesti stižu sa svih strana za stvari o igri i oko igre, a nama je bila posebno zanimljiva jedna priča koju smo pročitali na PC Gaming subredditu.

Naime, korisnik u/tuxedojack je ispričao kako je davne 1998. godine, tada kao dečak od 14 godina, bio neverovatno veliki fan Fallout igara i nije mogao da sakrije svoje oduševljenje kada je saznao da stiže Fallout 2.

Cimao je svoju majku da mu kupi igru, ali mu je majka rekla da su trenutno u teškoj finansijskoj situaciji i da će morati da sačeka Božić, koji je bio skoro 3 meseca daleko. Mali tuxedojack je bio tužan, ali  ne i pobeđen, pa je rešio da pošalje mejl direktno studiju Black Isle, i na njegovo veliko iznenađenje, dobio je odgovor od Fergs Erkarta (Feargus Urquhart), koji je sadašnji izvršni direktor(CEO) Obsidiana.

On se tada sažalio na to što mali fan nema novca da kupi svoju omiljenu igru, pa mu je obećao jednu i pitao za adresu. Ubrzo, nakon par dana, igra je stvarno i stigla na datu adresu i mali tuxedojack nije mogao da sakrije svoju radost i uzbuđenje, ali mu je majka rekla da je to zapravo kopija igre koju mu je ona kupila, a ne nešto što je dobio na poklon.

Ispostaviće se da mu je majka krišom kupila igru kao iznenađenje, a kopija koju je poslao Fergs je stigla nekoliko dana kasnije, pa je sada imao dva Fallout 2 primerka. Otac mu je savetovao da proba da refundira novac ove kopije koju mu je majka kupila, ali ju je on umesto toga poklonio igru drugaru.

Ovih dana, preko 21 godine kasnije, tuxedojack, sada kao tridesetpetogodišnjak, opet šalje mejl Fergsu, želeći da vidi da li se seća ove priče, ali ne zato da bi dobio besplatnu kopiju, već da mu obeća da će mu vratiti dug za Fallout 2 sa sve kamatom od 21 godine, ako nekako uspe sa smanji Epic ekskluzivnost od godinu dana.

Fergs se odmah setio cele priče, i rešio je da opet pošalje kod kao poklon, sada za The Outer Worlds! Kako je tuxedojack zapravo već kupio igru i samo je želeo sa njim da se našali oko stare priče i usput protestuje zbog Epic dogovora o ekskluzivnosti, on je taj kod za igru podelio nekom srećnom fanovu na Redditu, gde je i ispričao ovu priču.

Zaista simpatična i lepa priča, koju u originalnu možete pročitati na ovom threadu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version