Vesti

Pronađena najstarija verzija Sonica CD-a iz 1992. godine

Posted on

Legendarni Sonic je prvi put ugledao svetlost dana juna 1991. godine za Sega Mega Drive, ali da li ste znali jednu ne toliko poznatu činjenicu da je Sega Mega imala i dodatak za CD medij?

U pitanju je dodatak koji je nosio naziv Sega CD/Mega-Cd, u zavisnosti od regiona, i u pitanju je “nadogradnja” koja se povezivala sa osnovnom konzolom, i koja je igračima omogućila da igraju igre i sa CD-ea na Segi! Kako je to izgledalo, vidite na slici iznad.

I Sonic the Hedgehog je imao svoju CD verziju, koja se pojavila septembra 1993. godine, ali je neko ovih dana uspeo da otkrije zaboravljeni i izgubljeni primerak Sonic CD iz 1992. godine!

Napravljen specijalno za Yuusei Sega World događaj, u pitanju je prvo javno pojavljivanje Sonica na CD-u u istoriji, gotovo godinu dana stariji od konačne verzije. Na sebi je sadržao neke demo nivoe koji su služili za prezentaciju igre, a takođe je služio i kao rana “preview” kopija koja se davala novinarima.

Smatralo se da je ova verzija igre izgubljlena sve do pre par dana, kada je 26. oktobra neko iskopao jedan očuvani primerak, koji sadrži i par muzičkih tema za koje se mislilo da su izgubljene, kao što je i ova koju možete čuti ispod.

Više detalja o ovoj pronađenoj verziji, možete pročitati na ovom linku.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version