Mobile

Strimovanje igara iz oblaka naredne godine dolazi na Xbox Game Pass

Posted on

Mnoge velike kompanije se već uveliko pripremaju da u rad puste svoje servise koji igračima omogućavaju da strimuju igre putem clouda, poput Google Stadia, a Majkrosoft je sada objavio kada planira da u rad pusti svoj servis.

Servis je nazvan Project xCloud i po funkcionisanju je sličan ostalim servisima te vrste, odnosno video igre se pokreću na udaljenim mašinama i to se istovremeno direktno prenosi na igračev ekran, bilo da se radi o mobilnom telefonu ili računaru koji nema hardver za pokretanje igara.

Ono što u samom startu čini Project xCloud je to da će biti direktno integrisan u odlični Xbox Game Pass servisa i pretplatnici će samim tim da biraju da li će igre igrati putem oblaka ili lokalno, i to bez ikakve dodatne nadoknade, što je stvarno odlična vest za sadašnje ali i buduće pretplatnike.

Ovaj striming servis je već sada dostupan određenim korisnicima Android uređaja u vidu test verzije, a naredne godine će postati potpuno dostupan za Windows računare i Xbox Game Pass pretplatnike.

Kao što smo već napomenuli u pitanju je daleko bolja ponuda nego kod Google Stadia, pošto Game Pass po istoj ceni nudi cloud striming uz gomilu fantastičnih igara, dok je kod Stadia svega par naslova besplatno i ostatak se mora kupiti po punoj ceni.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version