PC

Quake 2 osvežen novim ray-tracing detaljima

Posted on

Malo ko bi poverovao kada bi mu rekli da igra stara preko 20 godina i dalje dobija razna osveženja i time postaje primaljivija za igranje u odnosu na brojne druge naslove koji izlaze i koji su se pojavili posle nje.

Ove godine je Quake II dobio najviše pažnje po pitanju grafičkog izgleda, jer je već ranije ove godine Nvidia u saradnji sa razvojnim timom implementirala ray-tracing tehnologiju, a sada je ta tehnologija dodatno unapređena sa novim apdejtom.

Među novinama je najprimetnije osveženje tekstura i bolji izgled, što se ogleda u realističnijem prikazu materijala, oštrijim ivicama senke, a tu je i više 3D detalja. Osvetljenje je takođe poboljšano, zajedno sa refleksijama i prelamanjem svetlosti.

Novine idu dalje od prostih vizuelnih, jer sada ekrani u prostorijama služe za video nadzor i prikazuju odvijanje događaja u realnom vremenu, dok je pre tu bila prisutna samo statična slika ili ugašen ekran.

Jako nam se dopada posvećenost developera, jer Quake II izgleda kao potpuno drugačija igra. Sve o novinama možete pogledati u videu ispod.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version