Vesti

Riot Games će platiti 10 miliona dolara da bi ispeglao tužbe za polnu diskriminaciju

Kako prenosi LA times Riot games će ženama zaposlenim u kompaniji isplatiti kompenzaciju u vrednosti od oko 10 miliona dolara. Ovo se odnosi na radnice koje su u Riotu radile u proteklih pet godina, a na ime navodne polne diskriminacije.

Sve je počelo pre godinu dana kada su dve zaposlene u LA studiju podigle tužbu u kojoj navode “redovno i rutinsko nasilje na seksualnom i polnom planu”.

Iz Riota su izjavili da im je drago što će na ovaj način uspeti da zaokruže ovu neprijatnu po njih situaciju i nadaju se da će novousvojene prakse u celoj kompaniji dovesti do podizanja svesti svih zaposlenih i smanjiti količinu zlostavljanja po bilo kojoj osnovi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top