Nintendo Switch

Nintendo nastavlja borbu protiv piraterije na Switch konzoli

Nintendo se ne odriče svog pohoda protiv piraterije na Switch konzoli, pošto je podneo dve nove tužbe protiv pojedinaca koji su navodno promovisali i profitirali od modifikovanih konzola i piratizovanih igara. Zanimljivo je da jedna od ovih tužbi cilja jednog od moderatora iza popularnog r/SwitchPirates subredita.

Kako je uočio TorrentFreak, prva tužba je protiv Džejmsa Viljamsa, glavnog moderatora r/SwitchPirates, subredita posvećenog hakovanju i pirateriji Switcha. Prema Nintendou, Viljams upravlja „nekoliko piratskih prodavnica“ koje nude „ogromne biblioteke piratskih Nintendo Switch igara“ za preuzimanje, kao i pružaju tehničku podršku i savjete. Nintendo tvrdi da Viljamsove akcije krše Zakon o digitalnom milenijumskom autorskom pravu (DMCA) i narušavaju Nintendova prava intelektualne svojine.

Druga tužba optužuje Rajana Delija, člana grupe za domaću razradu koja online prodaje modifikovanu Switch hardver. Deli je ranije ove godine prihvatio prestanak i odustanak od Nintenda, ali se nije pridržavao toga. Nintendo optužuje Delija da prodaje modčipove, usluge modifikacije poštom i modifikovane konzole koje omogućavaju korisnicima da direktno igraju piratske igre. Nintendo traži naknadu štete, sudsku zabranu i uništenje svih proizvoda koji krše autorska prava od oba optuženih.

Ove tužbe su najnovije u nizu pravnih akcija koje je Nintendo preduzeo protiv piraterije na Switchu u recentnim godinama. U 2022. godini, Nintendo je uspešno zatvorio Tim Xecutor, notornu piratsku grupu koja je prodavala uređaje za hakovanje Switcha. Takođe, Nintendo je nedavno sklopilo sporazum sa razvijacima Yuzu-a, popularnog Switch emulatora koji se široko koristio za igranje procurelih kopija igre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom pre njenog zvaničnog izdanja. Tim Yuzu se od tada raspao i obustavio rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top