Gadgets

Slušalice – Rampage X-Titan

Ovaj tekst je originalno izašao u decembarskom broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Turski Rampage se sve više širi kod nas na tržištu, što je i logično, kada se zna platežna moć naših kupaca – njihovi uređaji spadaju u budžetske varijante koje nude ipak sasvim pristojan kvalitet. Sada smo imali priliku da se upoznamo sa X-Titan slušalicama. 

Rampage X-Titan

X-Titan slušalice dolaze u relativno zanimljivom pakovanju kroz koje možete tačno videti kako uređaj izgleda. Same slušalice su bazirane na metalnom ramu ispod koga se nalazi fleksibilni headband. Ovo rešenje je solidno, jer se slušalice same podešavaju po veličini svaki put kada ih stavite na glavu, ali pri nekim naglim pokretima možete imati utisak kao da vam mogu spasti s glave, tj. da ne stoje dovoljno čvrsto. Ovo je posebno izraženo zato što su same slušalice poprilično velike – prečnik naučnica je čitavih 10 cm, što znači da će odgovarati čak i onima sa povećim ušima. Uopšte gledano, ovo su jedne od većih slušalica, pa bih pre dao preporuku za one koji imaju nešto veću glavu, a baš nikako za one sa manjom glavom. Naušnice su od eko kože i poprilično su duboke, tako da obezbeđuju bolju od standardne izolacije spoljnih zvukova, što je svakako za pohvalu. Kvalitet eko kože nije baš na nivou premijum brendova, tačnije koža nije tako fina, ali je sasvim zadovoljavajuća kada se uzme u obzir cenovni rang. 

Kao što je sada već uobičajeno tu je RGB osvetljenje, ali moram priznati da je na ovom modelu ono urađeno dosta svedeno, takoreći više kao detalji, tako da je sasvim u redu za one koji ne žele baš previše da se ističu, već su im dovoljne i samo nijanse. Tu je i fleksibilni mikrofon, koji se nažalost ne može skinuti ili uvući u slušalicu, ali se može pomeriti tako da vam ne smeta kada ga ne koristite. Na vrhu mikrofona je osvetljenje koje je baš intenzivno, pa daje neki taj malo naučno-fantastični detalj na uređaju. Na levoj slušalici se nalazi taster za uključivanje osvetljenja kao i točkić za podešavanje jačine zvuka, koji su dobro pozicionirani, ali sa druge strane bih voleo da su malo kvalitetnije urađeni, prosto malo deluju previše jeftino. 

Sve u svemu slušalice su solidno lagane, pa samim tim nećete imati problem ako ih nosite tokom dužih gejming sesija što je svakako dobra stvar. Treba imati u vidu da se zbog 7.1 surround zvuka na računar priključuju isključivo preko USB porta, odnosno ne postoji opcija kao na nekim skupljim modelima, da odvojite eksternu zvučnu karticu i preko 3.5mm konektora ih prikačite na neki drugi uređaj, kao što je telefon ili tablet. 

Kvalitet zvuka

Rampage X-Titan slušalice su opremljene poprilično velikim drajverima od 50mm ali bih rekao da je zvuk negde u rangu očekivanog za ovu klasu uređaja. Vrlo su glasne i basevi su jako naglašeni ali naravno da im fali kvalitet i čistoća zvuka nekih značajno skupljih modela. 

Mikrofon je sasvim solidan i poseduje bidirekcionu tehnologiju što u praksi znači da će vas saigrači sasvim dobro čuti bez obzira kako ga postavite. Nema mogućnost aktivnog blokiranja okolne buke ali bih opet rekao da je sasvim upotrebljiv u nekim kućnim uslovima. 

Zaključak

Rampage X-Titan su slušalice koje teže da donesu 7.1 surround zvuk u budžetski segment modela koji se kreću sa cenom negde između 4 i 5 hiljada dinara na domaćem tržištu i rekao bih da u tome sasvim lepo uspevaju. Ovaj proizvod se ne ističe ni po čemu posebno, ali je sveukupno vrlo solidan headset za tu cenu. Naravno, treba imati u vidu da je u današnje vreme i u ovom budžetskom gejming segmentu konkurencija jako žilava, pa je savet svima da obrate pažnju na cene, ali i na akcije koje su česte u ovom periodu godine. 

ModelRampage X-Titan
Tip7.1 surround slušalice
DodatnoRGB osvetljenje, lagane, fleksibilni mikrofon, veliki jastučići

AUTOR: Stefan Starović

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top