Gadgets

Dell “Concept UFO” – Ono kad Switch i tablet računar vode ljubav

Dell je generalno uvek bio sinonim za ozbiljnu firmu. Njegovi brand name računari su uvek među najskupljim i najcenjenijim na tržištu.

Sa početkom ove godine, dobismo i jednu prilično zanimljivu najavu iz Dellove kuhinje. Naime, na ovogodišnjem CESu dobili smo najavu za “Concept UFO”. Doduše, ovo UFO bi moglo da znači Unidentified Funny Object, pre nego li klasično značenje tog akronima.

Radi se o portable PC uređaju (tablet recimo) dijagonale 8 inča. I to samo po sebi ne bi bilo previše čudno da on ne poseduje i skidajuće delove gamepada po uzoru na Switch. Razlika je što ovde imamo magnetnu, umesto railing tehnologije koja je bila prisutna kod Nintendovog ljubimca.

Uređaj poseduje i konektor za dva dela gamepada što omogućava “docked” igranje.

Ceo uređaj tera Windows 10, dok uz njega dolazi i posebna aplikacija za lakšu navigaciju.

Datum izlaska na tržište nije objavljen, čak ni približno. Da li se radi samo o ranom prototipu ili će Dell da se upusti u borbu sa Switchom, ostaje da se vidi. Svakako bi dobro došla konkurencija Switchu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top