PlayStation 4

Playstation 5 će, za razliku od Xbox Series X, imati ekskluzivne igre odmah po izlasku

Posted on

Mnoge je početkom ove nedelje iznenadila vest da Majkrosoftova konzola naredne generacije, Xbox Series X, neće imati ekskluzive u samom startu, već bi se igre tog tipa mogle pojaviti tek godinu, dve nakon izlaska konzole.

Ostaje da vidimo kako će se to odraziti na komercijalni uspeh konzole i dostignuća sa naslovima naredne generacije. Sa druge strane, ubrzo je otkriveno da će Playstation 5 na samom početku imati nekoliko ekskluzivnih igara, što i ne čudi.

Ovu informaciju donosi Džejson Šrier, insajder gejming industrije koji je u prošlosti otkrio veliki broj informacija pre zvaničnih objava. On je u podcastu portala Kotaku, naveo kako je “načuo” par vesti vezanih za igre koje će PS5 dobiti na samom početku, ali konkretne detalje nije mogao izneti u javnost.

Još uvek nije poznata zvanična strategija koju će Sony koristiti kako bi privukao nove korisnike i naveo PS4 igrače da pređu na narednu generaciju, ali je sasvim logično da se na samom lansiranju nađe barem par ekskluziva koje bi maksimalno koristile hardversku snagu i naznačile šta se dobija pri kupovini.

Jedina poznata igra koje će pojaviti ekskluzivno za PS5, barem kada su u pitanju Sonijeve konzole, pošto izlazi i za PC, jeste Godfall, koji nije first-party naslov, već na njemu radi Gearbox, kreatori Borderlands serijala.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version