Mobile

Epidemija korona virusa dovela do velike popularnosti igre Plague Inc u Kini

Posted on

Kina, a i čitav svet, imaju većih problema od proslave Lunarne nove godine, pošto epidemija korona virusa uzima sve više maha, a nekoliko slučajeva je već zabeleženo i u drugim krajevima sveta.

Ipak, ova bolest je dovela i do velike popularnosti pomalo morbidnih mobilnih igara u Kini vezanih za zabrinjavajuću situaciju sa veoma brzim tokom. To su igre u kojima virtuelni svet vodite ka sigurnoj propasti evoluiranjem organizma kao što su virusi i bakterije, a najpopularnije su svakako Plague Inc. i Rebel Inc.

Obe igre dolaze iz studija Ndemic Creations i od početka nedelje beleže veliku popularnost u Kini. Plague Inc. je početkom januara bio na 15. mestu najpreuzimanijih plaćenih igara za iOS platformu, a sada je već nekoliko dana ubedljivo na prvom mestu. Sa druge strane, Rebel Inc. se ranije jedva održavao u top 30 igara, a sada je već na petom mestu.

Izgleda da se u Kini sa ovom masovnom pretnjom suočavaju na veoma zanimljiv način, tako što kroz simulacije posmatraju šta bi se moglo desiti u određenim situacijama i uslovima.

Da li ste i vi skoro skinuli Plague Inc?

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version