PC

Steam postavio novi rekord po broju konkurentnih korisnika

Posted on

Kompanija Epic Games sa svojom platformom za distribuciju igara pokušava da se pokaže kao oštra konkurencija dugogodišnjem vladaru, Valveovom Steamu, i to po ponudi igara i davanjem veće svote novca developerima.

Od osnivanja Epic Games Store je prošlo više od godinu dana i dok je ta platforma sakupila dosta korisnika, ona ipak ne predstavlja veliku pretnju za Steam, koji je nedavno dostigao novu rekordnu cifru kada su u pitanju korisnici koji su se istovremeno našli na tom jednom mestu.

Novi rekord po broju konkurentnih korisnika je postavljen sa 18.801.944 korsnika, što je za oko 300.000 više u odnosu na prošli rekord, i predstavlja odlični pokazatelj o kojoj se popularnosti govori.

Rekord je postavljen tokom prošlog vikenda, kada po pravilu najviše ljudi koristi Steam. Ono po čemu se ovaj novi rekord razlikuje od starog je da je sada manje igrača bilo u igrama, oko 5,8 miliona u odnosu na 7.

Steam zasluženo beleži porast popularnosti, jer je prethodne godine učinjeno dosta po pitanju ugodnosti korisnika, kao što je ogromna promena dizajna platforme, saradnja sa drugim platformama i veća podrška za kinesko tržište, koje inače beleži najveći rast po broju korisnika.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version