PC

Bioware ponovo o budućnosti igre Anthem – sprema se potpuni redizajn

Posted on

Ne znamo da li su objave o zaostaloj novogodišnjoj rasveti imale nekog uticaja, ali ubrzo nakon što se na internetu proširio taj tužni detalj i naznaka da se od Anthem dižu ruke, Bioware je uskočio sa detaljima koji se tiču sudbine ovog akcionog RPG naslova.

Prekid tišine razvojnog tima dolazi u vidu obrazloženja zbog nedostatka obećanog sadržaja, kao i posustajanja po pitanju aktivnih izmena. U najnovijoj objavi, studio zvanično otkriva da je započeo potpuni redizajn igre, i da će mehanike misija i loot mehanizmi biti izmenjeni iz korena.

Fokus će pre svega biti na kreiranju gejmpleja koji će imati jasne ciljeve i zadovoljavajuće nagrade, zanimljivu progresiju i izazove koji će motivisati igrače. Obećano je da će tokom tih promena biti zadržani oni elementi igre koji su dobili pozitivne kritike, kao što je sistem borbi i letenja u javelin odelima.

Anthem neće biti povučen, već će ostati u trenutnom stanju na raspolaganju igračima, ali oni ne mogu očekivati preterano mnogo aktivnosti i podrške developera u narednim mesecima, pošto je sav fokus okrenut ka redizajnu. Nažalost, nije poznato kada ćemo moći da ugledamo prve rezultate redizajna, tako da ostaje samo da čekamo.

Bioware je i prošle godine objavio da neće tek tako dići ruke od igre, zajedno sa dosta ambicioznim planovima i bukvalnim preporodom igre, koji bi vratio nadu igračima i privukao druge. Nova objava jeste uveravajuća, ali ostaje da vidimo da li će Bioware i EA ostati verni misiji. Ako sve odrade kako valja, može ih očekivati dizanje iz pepela i novi uspeh, kao što je Hello Games učinio sa No Man’s Sky.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version