PC

Snaga vašeg računara u borbi protiv korona virusa

Posted on

Vesti i raznih naslova vezanih za korona virus i aktuelnu sitaciju ovih dana je na sve strane, mnoge od njih su negativne i bave se crnim bilansom i masovnim odlaganjem raznih događaja, premijera i ostalog.

Međutim, sada za vas imamo jednu pozitivnu vest u kojoj govorimo o tome kako vi vaše ljubimce možete uključiti u borbu protiv pandemije, a pod ljubimcima mislimo na računare, naravno.

Kompanija Folding Home je započela projekat kojim simulira dinamiku proteina virusa COVID-19, odnosno njihovo ponašanje i šta može uticati, čime se može brže pronaći šansa za izradu efektivnog leka. Međutim, simulacije su dosta zahtevan proces, i ovom timu je potrebna snaga svakoga ko želi da pomogne, bez obzira na to koji hardver poseduje.

U suštini, pronalaženje slabih tačaka ovog virusa je najlakše opsati kao lutriju – što više listića kupite i što više kombinacija odigrate, to su veće šanse za dobitak. Veća računarska snaga će omogućiti da se u što kraćem periodu izvrši što više simulacija i time brže pronaže najslabija karika virusa.

Vi možete pomoći na veoma jednostavan način, potrebno je samo preuzeti program sa zvaničnog sajta ove organizacije i on će raditi u pozadini dok koristite, ili dok ne koristite računar a ostavljate ga upaljenog

Uputstvo za to kako možete pomoći i na koji način se Folding Home bori protiv korona virusa možete pročitati putem ovog sajta.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version