PC

Steam dostigao brojku od 20 miliona istovremeno aktivnih korisnika

Aktuelna situacija sa pandemijom korona virusa je negativno uticala na održavanje velikog broja skupova i planiranih sajmova, te je većina jednostavno otkazana, poput E3 konvencije.

Međutim, primoranost velikog broja ljudi da ostanu u svojim domovima predstavlja odlične uslove za postavljanje rekoda po broju istovremeno aktivnih igrača i korisnika u igrama.

Tako je Steam platforma tokom vikenda za nama postavila najnoviji rekord po broju istovremeno aktivnih korisnika, i to za samo mesec dana od dostizanja sada već prethodne rekordne cifre.

Kako izveštava SteamDB, Steam je u jednom momentu koristilo preko 20 miliona igrača(20.313.451 tačnije), od čega je oko 6,2 miliona bilo u igrama. Što se tiče korisnika koji su bili aktivni u nekim od mnogobrojnih igara, najveći deo njih je igrao Counter-Strike: Global Offensive, takođe Valveov proizvod, pa je tako ovaj 9 godina stari naslov premašio brojku od milion istovremeno aktivnih igrača i dostigao sam vrh Steam tabele.

Naravno, Steam kao platforma raste iz godine u godinu i postavljanje novog rekorda po broju korisnika je očekivano, ali u ovom slučaju mnogi uspeh pripisuju uspeh korona virusu i zahtevu za kućnom izolacijom. Gejming publika takvo ograničenje izgleda zna da iskoristi najbolje, a ostaje da vidimo da li će skok po broju igrača biti zabeležen i u ostalim oblastima i igrama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top