Nintendo Switch

Sve je manje dostupnih Nintendo Switch uređaja

Posted on

Problemi sa produkcijom Nintendo Switch uređaja kao posledica širenja korona virusa su nastali još u februaru, pošto je japanska kompanija zatvorila određene proizvodne trake, a nedavno su i servisi Switch uređaja zatvoreni do daljnjeg.

Sa druge strane, velika potražnja za Nintendo Switch uređajima nije opala, što je dovelo do toga da ova konzola bude rasprodata u velikom delu sveta, što je samo početak problema.

Manjak Nintendo Switch, kao i Lite, konzola kod svih većih distributera kao što su Amazon i Best Buy je dovelo do porasta cena ovih uređaja, i to dosta više nego u normalnim uslovima. Na tržištu SAD je teško naći Nintendo Switch “iz prve ruke”, ali se zato može kupiti na eBay-u, gde cena za nov uređaj prelazi 400$, a za Lite je potrebno 250$(inače 300 i 200 dolara respektivno), kako otkriva Gamespot.

Nintendo je pružio objašnjenje u kojem navodi da je svestan manjka Switch uređaja, kao i da se nada da će uskoro rešiti problem. Situacija sa korona virusom u Kini se gotovo smirila u odnosu na ostatak sveta, na osnovu čega bi mnoge fabrike uskoro počele sa radom kako bi se pokrio manjak, ali tek ostaje da se vidi kako će cela ova situacija dalje uticati na cenu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version