PlayStation 5

Sony i Microsoft pomno prate uticaj korona virusa na razvoj igara, za sada nema odlaganja

Posted on

Sa sve masovnijim širenjem korona virusa po čitavoj planeti, mnogi događaji i manifestacije su otkazani, dok su developeri video igara primorani da svoje radnike prebace na rad kuće.

To je učinio CD Projekt Red, kao i mnogi drugi, među kojima se nalaze giganti Majkrosoft i Soni. Obe kompanije su shvatile ozbiljnost situacije i izjavile su kako im je prioritet zdravlje zaposlenih, uz očuvanje posvećenosti ka razvijanju igara.

Nedavno su se čelnici Sonija i Majkrosofta dotakli uticaja korona virusa na budućnost planiranih igara, i objavili su kako ovoga trenutka ne postoji problem u razvoju koji bi doveo do odlaganje nekog od planiranih nadolazećih naslova, ali će situacija biti pomno praćena i preduzimaće se neophodne mere.

Vođa Xbox Games Studios grupe, Met Buti, je izjavio da se svaki od studija suočava sa raznim izazovima tokom tranzicije na rad od kuće, a ako to bude dovelo do potrebe za odlaganjem, kompanija će ih u potpunosti podržati. Iz Majkrosofta je nedavno stigla objava da za sada i dalje važi plan da Xbox Series X izađe do kraja godine.

Sony se susreće sa problemima u proizvodnji naredne generacije konzole zbog zatvaranja fabrika u Kini, koje se polako vraćaju u funkciju, ali za sada nema naznake da bi dolazak Playstation 5 konzole bio odložen za kasniji period od planiranog kraja 2020. godine. Takođe, ovo znači da su igre poput Ghost of Tsushima i The Last of Us 2 bezbedne, barem za sada.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version