PC

Neko je napravio čitavu planetu Zemlju u Minecraftu i to u prirodnoj veličini

Posted on

Moderi su poznati po tome da u video igrama mogu načiniti stvari koje možda developeri nisu ni mogli da zamisle, a pošto sada mnogi imaju višak slobodnog vremena zbog samoizolacije, pred nama je jedna neverovatna kreacija u igri Minecraft.

Moder koji je na internetu poznat kao PippenFTS je uspeo da rekreira čitavu planetu Zemlju i u prirodnoj veličini, odnosno razmeri 1:1. Naravno, ovo nije bilo moguće bez dodatnih alata, pošto Minecraft ima ograničenja u vidu visine i dubine gradnje, što je prevaziđeno alatom Cubic Chunks koji uklanja limit gradnje.

Ovaj alat je taj koji je omogućio da Zemlja u Minecraftu bude kreirana u prirodnoj veličini, ali je korišćen još jedan alat koji bi ubrzao proces “izgradnje” planete. Radi se o Terra 1-1 modu, koji geografske podatke konvertuje u blokove. čime dobijamo verodostojan reljefni prikaz čitave planete, što možete pogledati u videu ispod.

Projekat je i dalje daleko od završenog, pošto je potrebno ispeglati probleme koji sami spomeuti alati nisu uspeli da prevaziđu, a tiču se građevina i ograničenja sa hardverom. Zato je ovaj moder rešio da uključi čitavu zajednicu kroz projekat “Build the Earth” gde očekuje da mu se i ostali pridruže i rade na delovima Zemlje kojima je potrebna posebna pažnja.

Ovo je verovatno najveći modding projekat do sada, a pošto se već dosta ljudi uključilo u rad na njemu i daje svoj doprinos, a mi ćemo svakako pratiti kako se Zemlja razvija kocku po kocku.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version