PC

Microsoft Edge postao popularniji od Firefox pretraživača

Posted on

Majkrosoft je sa svakom verzijom operativnog sistema Windows donosio nove verzije Internet Explorera koji nije baš uspevao da pronađe svojem mesto među drugim pretraživačima i uglavnom je bio predmet ismevanja.

Ipak, Microsoft Edge, najnoviji pretraživač kompanije iz Redmonda, je doneo dosta bolje iskustvo pretraživanja i sada beleži rast popularnosti koji ugrožava konkurenciju.

Prema podacima sa sajta NetMarketShare, Edge pretraživač je sada popularniji od “vatrene lisice”, odnosno Firefoxa, sa 7.59% udela naspram 7.19%. Rast popularnosti Edge pretraživača i pad popularnosti lisice je zabeležen u prethodnih godinu dana, odnosno od marta 2019. godine.

Bitno je napomenuti da Majkrosoft tek treba da Edge unese kao zamenu za standardni pretraživač koji je od prvog dana bio deo Windows 10 operativnog sistema, što će dovesti do povećanja broja uređaja na kojima je instaliran.
Za sada korisnici samoinicijativno preuzimaju ovaj pretraživač, što je znak da većina korisnika prihvata ovu Edge zbog brzine i fleksibilnosti.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version