Nintendo Switch

Protest za oslobođenje Hong Konga nastavljen u AC: New Horizons, Kina odgovorila zabranom prodaje igre

Posted on

Pošto je pandemija korona virusa dovela do toga da se više o pola planete nađe u izolaciji, mnoge aktivnosti morale biti otkazane ili jednostavno prebačene u virtuelni svet.

Višemesečni protesti za oslobođenje Hong Konga i sprečavanje mešanja Kine u njegovo funkcionisanje su u stvarnosti bili prekinuti, ali su nastavljeni putem interneta. Igre su tako postale novo poprište protesta, pogotovu Animal Crossing: New Horizons, gde se može naći gomila ljudi sa transparentima i porukama kojima se poziva na revoluciju i oslobođenje Hong Konga.

Naravno, to nije moglo proći neopaženo, a vest je čak stigla i do kineskih vlasti koje su brzo i oštro reagovale zabranom prodaje igre u čitavoj Kini. Zvanične verzije igre za Kinu nema, pošto je potrebno proći specijalnu proceduru, ali obzirom na trenutnu situaciju, verovatno je i neće biti. Izdata zabrana se u ovom slučaju odnosi na prodavce koji su New Horizons uvozili kao igru namenjenu drugim tržištima i tako je prodavali igračima.

Ovo je poprilično oštra reakcija tamošnjih vlasti, ali ko želi da rizikuje i dalje može doći do svoje kopije igre, tako što će je kupiti ilegalnim putem od drugih manjih preprodavaca, što nosi svoj rizik.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version