PC

Iznenada najavljena nova XCOM igra – Chimera Squad

Posted on

Sasvim iznenada, 2K Games je najavio novu XCOM igru koja stiže već naredne nedelje.

Radi se o vrsti samostalne ekspanzije, a ne o direktnom nastavku za XCOM 2. Nazvana XCOM: Chimera Squad, igra nas 5 godina nakon priče iz drugog dela gde vodite alijansu vanzemaljaca, ljudi i hibrida sa karakterima koji su već predefinisanti imaju svoje osobine i uloge. To je promena u odnosu na ostale igre u serijalu, gde su svi karakteri nasumično generisani.

Studio Firaxis se potrudio sa strateško iskustvo igranja izmeni i načini napetijim za igrače, sa dosta akcije i nepredvidivih izmena. Još jedna novina je takozvani Breach mode, koji vam omogućava da probijate razne barijere koje postoje u okruženju, pri čemu možete birati više ulaza i više strana za napad neprijatelja. Tokom igranja ćete morati i da se bavite upravljanjem operacija u bazi, gde morate mudro birati koje ćete misije rešavati, pošto se mali problem može pretvoriti u znatno veći za kratko vreme.

Iako je daleko manja od ostalih XCOM igara, Chimera Squad donosi dosta promena koje bi trebalo da igranje načine dosta zanimljivim i osveženijim, zbog čega jedva čekamo dolazak igre.

XCOM: Chimera Squad izlazi 24. aprila na Steam platformi gde će u prvih nedelju dana biti dostupan za kupovinu sa cenom od 10 dolara, dok će od prvog maja koštati 20$.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version