PC

Minecraft sa RTX grafikom izgleda predivno

Posted on

Iako prisustvo ray-tracing tehnologije u modernim AAA naslovima ne predstavlja iznenađenje, najava Minecraft verzije sa ovim specijalnim dodatkom je definitivno podigla par obrva.

Nvidia i Mojang su Minecraft RTX verziju najavili još u avgustu prošle godine, a tek sada je objavljena beta verzija igre koja je ujedno i dostupna za igranje. Ray tracing donosi predivni prikaz kockastog sveta, što dolazi do izražaja u svakom uglu, bilo da se nalazite unutar neke građevine ili da tumarate  spolja.

Ova verzija ne donosi samo ray-tracing, već i poboljšanje tekstura, kao i novu DLSS 2.0 tehnologiju, zaduženu za oštriji prikaz rezolucije kroz machine learning. Zahvaljujući ovim dodacima, svet Minecrafta izgleda kao nikada do sada, što nisu ni modovi uspeli postići. Svaki izvor svetlosti, odsjaj i senka daje meki, primamljivi izgled, u šta se možete i sami uveriti trejlerom i fotografijama ispod.

Ono što je razočaravajuće je da je beta dostupna samo korisnicima Windows 10 operativnog sistema i igračima koji poseduju Nvidia RTX seriju i dalje skupih grafičkih kartica, tako da je pristup izuzetno ograničen.

Bilo kako bilo, Minecraft je jedan od najboljih primera kada su u pitanju efekti koje ray-tracing tehnologija ima na vizuelni prikaz igre.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version