PC

Activision-Blizzard u prvom kvartalu ove godine zabeležio 21% veću zaradu u odnosu na prošlu godinu

Posted on

Kompanije uveliko objavljuju rezultate zarade ostvarene tokom prvog kvartala 2020. godine, među kojima se nalazi Activision-Blizzard sa profitom većim od očekivanog.

Prema izdatom finansijskom izveštaju, ova kompanija je u odnosu na isti period prošle godine ostvarila rast zarade od čak 21%, povećanje vrednosti akcija, kao i povećanje igračke baze, što je mahom rezultat pandemije korona virusa i potrebe da veliki broj ljudi vreme provodi kod kuće u samoizolaciji.

Veliki faktor kada je u pitanju povećanje zarade je Call of Duty: Warzone, besplatni Battle Royale naslov koji je za samo mesec dana prikupio preko 50 miliona igrača. U finansijskom izveštaju Activisiona je navedeno da, pored profita kroz kupovinu kozmetike, Warzone ima veliku ulogu u usmeravanju igrača na kupovinu Modern Warfare naslova koji se pojavio prošle godine.

World of Warcraft i Overwatch su takođe zabeležili povećano interesovanje igrača u prošlom kvartalu, što je ujedno dovelo do povećane zarade. Ovaj uspeh kompanije pomaže u održavanju planiranih rokova i pored problema izazvanih korona virusom, a veći profit će verovatno dovesti do ulaganja u nove franšize.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version