PlayStation 5

DualSense kontroler za PS5 će omogućiti igračima da osete vremenske uslove u igrama

Posted on

Dok još uvek čekamo na zvanično predstavljanje dizajna za Playstation 5 konzolu, Sony je početkom aprila otkrio kako će izgledati kontroler naredne generacije, nazvan DualSense, sa radikalno osveženim dizajnom u odnosu na DS4.

Novi kontroler ne donosi samo osveženi dizajn, već i značajna unapređenja funkcionalnosti, gde se ubraja haptička podrška, koja će kroz vibracije imerziju u igrama podići stepen više.

Već ranije je navedeno da će brojna dešavanja na ekranu biti simulirana u rukama igrača, poput osećaja tenzije dok se zateže strela, a sada je otkriveno da će DualSense kroz haptičku podršku simulirati vremenske uslove.

Ovaj detalj je podeljen od strane developera Majka Bithela, Austina Vintorija, glumca Troja Bejkera u nedavno održanom podkastu, gde je između ostalog tema bila DualSense kontroler. Pošto su igre za Playstation 5 već u razvoju, developeri su dobili priliku i da se oprobaju u praski sa novim kontrolerom, gde je otkriveno da pored zvučnih efekata, i sama haptička podrša igra veliku ulogu u načinu na koji će igrači doživeti vremenske nepogode u igrama.

U podkastu se navodi da ćemo moći osetiti kišu u igri sa DualSense kontrolerom, a verovatno će tokom vožnje otpor na podlozi biti detaljno simuliran, što je samo jedan od primera.

Kakvu će sve ulogu DualSense imati pored zadavanja kontrola u igrama, ostaje da se vidi, pošto će Soni u narednim nedeljama konačno otkriti više detalja.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version