PC

Tencent preuzima rad na System Shock 3

Posted on

Razvoj System Shock 3, nastavka u čuvenom futurističkom serijalu, je do sada imao mali milion problema, od finansijske situacije, pa sve do raspuštanja razvojnog tima i rada od kuće.

Rad na ovoj igri je prvenstveno trebao da obavi Starbreeze, koji je nakon teškog finansijskog perioda rešio da pravo na razvoj prebaci studiju OtherSide Entertainment. Ovaj studio izgleda samostalno nije napravio veliki pomak u razvoju, te sada zadatak sprovođenja System Shock 3 u delo preuzima kineski gigant Tencent.

Na Twitteru je objavljeno da OtherSide kao nezavisni studio ima dosta problema u samostalnom vođenju projekta, pa je zato odlučeno da se System Shock 3 prepusti Tencentu.

Tencent nije postao vlasnik čitave System Shock franšize, već je ona i dalje u vlasništvu studija Nightdive, samo je data dozvola za rad. Nadamo se da će još konkretinijh detalja izaći uskoro kada je u pitanju uloga Tencenta u rad na System Shock 3, pošto mnogi fanovi nisu oduševljeni ovom odlukom.

U komentarima ovih objava na Twitteru su mnogi izrazili svoje nezadovoljstvo, mada je nažalost mala šansa da će to nešto promeniti.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version