PC

Otkriveno kako izgleda alfa verzija Steam platforme za Kinu

Posted on

Steam platforma je praktično dostupna u celom svetu bez ikakvih ograničenja za korisnike, ali ne i u Kini. Zahvaljujući strogim zakonima i specijalnim procedurama, developeri za ovo tržište moraju naći posebnog izdavača, a u velikom broju slučajeva potrebno je raditi novu prilagođenu verziju igre.

Takva je i situacija sa Valveovom platformom koja je već nekoliko godina u izradi za kinesko tržište, ali je još uvek moguće koristiti opštenarodnu verziju. Zahvaljujući nedavno procureloj alfa verziji Steama, dobili smo uvid u to šta će se sve razlikovati u odnosu na standardnu verziju koju svi mi koristimo.

Prema portalu Win.gg kineski Steam korisnike dočekuje sa porukom same vlade ove države sa pozivom na bojkot štetnih igara, odbijanje piraterije i igranje bez preterivanja. Za ovo poslednje se Steam posebno pobrinuo, pošto tamošnji korisnici neće moći da pristupe igrama u periodu između 22h i 8h. Win.gg je zabranu dobio za igre CS:GO i Dota 2, ali nije poznato da li isto važi i za druge naslove.

Kina već od ranije ima uvedena ograničenja vremena provedenog u igrama kako bi se očuvalo zdravlje igrača. Uz te regulacije, kineski Steam ima strogu kontrolu naloga korisnika, verovatno pod naredbom vlade, gde korisnicima nije dozvoljena upotreba imena i fotografija radi izbegavanja problematičnih slučajeva, već svako kao profilnu sliku ima upitnik, a ime je predstavljeno dugačkim brojem. Verovatno će radi verifikacije naloga korisnik morati da prođe posebnu proceduru, kako bi se utvrdilo da nema ničeg što bi vređalo vlast države.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version