Nintendo Switch

TOP 11 igara u junu

Valorant – 2. jun – PC

Kreatori League of Legends su rešeni da se oprobaju na polju pucačina iz prvog lica sa igrom Valorant. Ovaj besplatni multiplejer naslov je malo preko mesec dana bio dostupan ograničenom broju igrača, i sada početkom juna dolazi pred široku publiku na PC platformi. Valorant je najlakše opisati kao hero pucačinu sa mešavinom mehanika iz CS:GO i Overwatch igara, što je i bilo moguće videti u beta testu. Nova verzija će sa sobom doneti još sadržaja u odnosu na prethodni period, ali će nastaviti kao besplatna igra i u daljem periodu.

Nedavno je predstavljen i novi heroj za ovu timsku pucačinu – Reyna.

Sea of Thieves – 3. jun – Steam

Sea of Thieves je dobro poznat, pošto je dostupan već 4 godine i jače, ali samo putem Xbox platforme i na PC-u kroz Microsoft prodavnicu. Sada je rešeno da se publika proširi tako što će igra zaploviti i u vodama Steam platforme sa sve omogućenim krosplejom. Studio Rare je kreirao gomilu sadržaja za igrače, koji omogućavaju epske borbe, istraživanje uzburkanog mora, potraga za blagom, bančenje po primorskim kafanama i gomilu drugih stvari koje su uključene u piratski kodeks. Lost Treasures je besplatni DLC nedavno dodat koji donosi razne priče pred igrače.

Pro Cycling Manager – 4. jun –  PC, PS4, Xbox One

Biciklističke aktivnosti su sa dolaskom lepog vremena u punom jeku, kako vani tako i unutra sa Pro Cycling Manager 2020. Ovogodišnje izdanje je takođe posvećeno čuvenom Tour de France takmičenju. Nova edicija donosi preko 21 stazu za vožnju, mod karijere u kojem ste u ulozi menadžera biciklističkog tima, kao i brojna druga poboljšanja koja su igrači očekivali. Cyanide Studio je načinio AI protivnike još smelijim i agresivnijim, dok će članovi vašeg tima zavisiti od motivacije koju im pružate tokom trkanja.

The Elder Scrolls Online Greymoor – 9. jun – PS4, Xbox One

Do dolaska The Elder Scrolls 6 ćemo se najverovatnije načekati, pošto je godinama daleko. Zato imamo ESO koji stalno dobija nove ekspanzije i dodatno širi mapu. Najnovija ekspanzija nosi naziv Greymoor i igrače vodi na poznato mesto. Greymoo r donosi dosta novina, pre svega potpuno novi questline, osveženje Vampire klase, mod igranja za 12 igrača i još dosta toga. Priča dodatka se odigrava u zonama Blackreach i Western Skyrim, koje su verovatno dobro poznate fanovima čuvenog petog dela u TES. The Elder Scrolls Online Greymoor je već dostupna za igrače na PC-u, a sada stiže i na konzole.

Command and Conquer Remaster 5. jun – PC, PS4, Xbox One

Jedno od dugo očekivanih remaster izdanja kod fanova strateških naslova. Zasluženi remaster donosi 4K grafiku, sinematike u visokoj rezoluciji, poboljšani korisnički interfejs, iznova kreirani multiplejer mod, muziku, i veliku slobodu u kreiranju svojih mapa, misija i iskustava. Pred vama je preko 100 misija kampanje praćenih simenaticima sa zanimljivom pričom, a ako to nije dovoljno onda je na raspolaganju preko 250 mapa za višeigrački mod. Za nostalgičare je ostavljena opcija promene između nove i originalne grafike, a dodat je i sav video materijal koji nije završio u originalu. U paketu dobijate originalni Command and Counquer i Red Alert, dva čuvena naslova studija Westwood.

Desperados 3 – 16. jun – PC, PS4, Xbox One

Divlji zapad je ponovo tema najnovijeg izdanja u Desperados serijalu. Treći deo stiže sa brojnim osveženjima, i očiglednim uticajem prvog dela. Tokom igranja na raspolaganju je pet karaktera predvođenih revolverašem Džonom Kuperom, svaki sa jedinstvenim osobinama, što pruža dosta prostora za ponovno igranje. Studio Mimimi Games je Desperados 3 kreirao sa velikom slobodom za igrače, pa se tako napadi na gradove i utvrđenja mogu unapred planirati, sa pristupom rasipanja baruta ili tihim eliminacijama. Ako vam se čini da je igra prelaka, bogata podešavanja težine će vam pružiti pravi izazov.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated – 23. jun – PC, PS4, Xbox One, Switch

SunđerBob dobija rehidrataciju, ali bukvalnu. Bitka za Koralovo, igra inspirisana čuvenim filmom sa početka milenijuma dobija Remake verziju. Klasični gejmplej dobija vredna osveženja, zajedno sa inovacijama koje odgovaraju izlasku igre u 2020. godini. Dobro poznata priča je dopunjena prethodno isečenim sadržajem iz originala, kao što je boss borba protiv robotskog Lignjoslava i nivo zasnovan na Patrikovom snu. Kooperativno igranje je ovih godina dosta popularnost tako da i Battle for Bikini Bottom Rehydrated donosi horde mod namenjen za 2 igrača, sa opcijom za online igranje ili rame uz rame(offline).

The Last of Us 2 – 19. jun – PS4

Pretposlednja Playstation 4 ekskluziva stiže pred igrače nekoliko nedelja kasnije nego što je planirano. Avanture Eli se nastavljaju sa produbljenim post-apokaliptičnim elementima preživljavanja, gde neće inficirani biti jedini problem, već i kultovi koji su se u međuvremenu osnovali. The Last of Us 2 je dobio značajna unapređenja u odnosu na original, u vidu proširene šeme kretanja, sa dodatkom vertikalnosti i puzanja radi izbegavanja određenih sukoba ili pristupa zatvorenim prostorima. U susret izlasku procureli su glavni detalji priče u igri, sa upropašćenim iskustvom za one koji su ih videli. Ako ste do sada uspeli da sačuvate sebe od spojlera, potrebno je da to činite još malo.

I da, spremite oko 100 gigabajta prostora na hard disku.

Beyond Blue – 11. jun – PC, PS4, Xbox One

Najveći deo naše planete čini vodena površina, mahom okeani koji su još uvek dosta neistraženi. Okruženje velikog plavog raja je glavna tema igre Beyond Blue, gde istražujete okean kao Mirai. Ovo je narativna avantura za jednog igrača, koja vas ne prepušta samo slobodi okeana, već sa sobom nosi i priču, koju možete dopuniti gledanjem mini-dokumentaraca u igri. Tokom igranja uz naprednu tehnologiju ulazite u interakciju sa okruženjem oko vas, pratite morske životinje i otkrivate misterije.

Disintegration – 16. jun – PC, PS4, Xbox One

Dobar deo developera koji su inicijano radili na igrama u Halo serijalu, predvođenih kokreatorom , se okupio u studiju V1 Interactive. Njihov najnoviji naslov je Disintegration, mešavina elemenata strategije u realnom vremenu i napucavanja iz prvog lica sa futurističkim elementima. Igru krasi dobar vizuelni stil, sa odlično dizajniranim karakterima i mechovima naoružanim do zuba. Igra pruža singlplejer kampanju smeštenu u distopijskoj budućnosti. Za one koji žele više izazova, PvP multiplejer igranje je takođe dostupno sa tri modova i na različitim mapama.

Hunting Simulator 2 – 25. jun – PC, PS4, Xbox One, Switch

Preko divljeg Zapada, post-apokaliptičnih okruženja i plavih dubina, za kraj juna idemo u virtuelni lov sa Hunting Simulator 2. Ova simulacija pred fanove stavlja veliko prostranstvo, na kojem neće biti baš prelako pronaći plen. Potrebno je služiti se praćenjem tragova, strpljenjem, kao i novim saputnikom, lovačkim psom. Pas kao dodatak služi da kao pomoć tokom traganja za lovinom sa svojim oštrim njuhom i lavežom koji može pomoći. U ponudi su tri rase – Bigl, Vučjak i Labrador.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top