Gadgets

Najbolje od uvrnutih kreacija na promo kutijama grafičkih kartica

U doba kada internet nije bio masovno rasprostranjen, i kada informacije u vidu utisaka, recenzije i praktične primene nisu bile dostupne u par klikova, prodavci su imali obavezu da na razne načine privuku kupce na odabir baš njihovog proizvoda.

Kada su u pitanju bile grafičke kartice, proizvođači su morali da kutije ovih proizvoda ukrase određenim elementima koji bi odisali naprednim grafičkim sposobnostima i kvalitetom, ili im je to bio cilj za prikazati kada se određeni grafički čip pojavio.

Umesto prostog logotipa kompanije kao sada, ranije je bio prisutan trend da se na pakovanju grafičke kartice neki od sreće izbezumljeni klinac, žabac u mehaničkom oklopu, našminkani lik koji kao da vam pruža pola grama u mračnoj ulici, mađioničari, vanzemaljci i slični. Odgovora preciznog nema zašto ova “umetnost” na parčetu kartona postoji, ali je glavni razlog verovatno zato što je određeni junak iz popularne video igre bio dosta skup za licenciranje, pa je svaka kompanija morala da se snalazi kako zna i ume.

Trend postavljanja raznih kreatura na pakovanje grafičkih kartica je otpočet negde krajem prošlog milenijuma i održao se do početka decenije za nama. Zahvaljujući portalu PCGamer, sakupljena je nekolicina fotografija pakovanja raznih proizvođača koja odišu uvrnutošću, mada je tada to bilo sasvim normalno te se nismo bunili.

Prisetite se jedno prošlog trenda u fotografijama ispod, a ako u svojoj kućnoj arhivi posedujete neko pakovanje grafičke kartice sa u ovom stilu, slobodno podelite sa nama na redakcija@play-zine.com, pa ćemo ih objaviti u letnjem dvobroju časopisa Play!Zine.

Ja nisam tvoj seksi robot
Sećate li se perioda kada je GT 6000 serija bila standard
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top