PlayStation 5

Toplota je glavni razlog iznenađujuće veličine Playstation 5 konzole

Dizajn Playstation 5 konzole je i dalje vruća tema u svetu gejminga, pre svega zbog izuzetno futurističkog dizajna, a potom i nakon što je otkriveno da će biti najveća konzola u odnosu na prethodne generacije i konkurente.

Iz Sonija je ubrzo stiglo obaveštenje povodom većih gabarita konzole u vremenu kada mnogi uređaju postaju sve praktičniji i portabilniji. Jedan od čelnih ljudi kada je u pitanju UX dizajn Playstation 5 konzole, Met MeLorin, objašnjava da iza veličine konzole stoji toplota.

On je naveo da i pored upotrebe 7nm tehnologije i dizajna, koji donose neverovatne performanse u odnosu na PS4, toplota koju čip generiše je velika, pa je  bilo potrebno napraviti konzolu većom kako bi se preterana toplota jednako rasipala.

U objavi ovog dizajnera se ne spominje da li je veličina rešila problem buke ventilatora, i da li će tokom pokretanja PS5 ekskluziva zvuk u sobi biti nalik poletanju aviona. Prema Sonijevoj taktici sa prošlim generacijama Playstation konzola, u planu je verovatno još modela PS5, kao što je slim model sa “tanjim” dizajnom.

Svideo se fanovima dizajn ili ne, u samu Playstation 5 konzolu se neće toliko gledati koliko u igre i ekskluzive koje će Sony nuditi. Deo naslova koji će biti dostupni tokom prve godine je već otkrive, i o njima više pročitajte ovde.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top