PlayStation 5

Toplota je glavni razlog iznenađujuće veličine Playstation 5 konzole

Posted on

Dizajn Playstation 5 konzole je i dalje vruća tema u svetu gejminga, pre svega zbog izuzetno futurističkog dizajna, a potom i nakon što je otkriveno da će biti najveća konzola u odnosu na prethodne generacije i konkurente.

Iz Sonija je ubrzo stiglo obaveštenje povodom većih gabarita konzole u vremenu kada mnogi uređaju postaju sve praktičniji i portabilniji. Jedan od čelnih ljudi kada je u pitanju UX dizajn Playstation 5 konzole, Met MeLorin, objašnjava da iza veličine konzole stoji toplota.

On je naveo da i pored upotrebe 7nm tehnologije i dizajna, koji donose neverovatne performanse u odnosu na PS4, toplota koju čip generiše je velika, pa je  bilo potrebno napraviti konzolu većom kako bi se preterana toplota jednako rasipala.

U objavi ovog dizajnera se ne spominje da li je veličina rešila problem buke ventilatora, i da li će tokom pokretanja PS5 ekskluziva zvuk u sobi biti nalik poletanju aviona. Prema Sonijevoj taktici sa prošlim generacijama Playstation konzola, u planu je verovatno još modela PS5, kao što je slim model sa “tanjim” dizajnom.

Svideo se fanovima dizajn ili ne, u samu Playstation 5 konzolu se neće toliko gledati koliko u igre i ekskluzive koje će Sony nuditi. Deo naslova koji će biti dostupni tokom prve godine je već otkrive, i o njima više pročitajte ovde.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version