PC

Kojima Productions opovrgao glasine da je Hideo Kodžima otpušten iz Konamija

Posted on

Iako je prošlo već više godina od prekida saradnje između kompanije Konami i čuvenog kreatora igara Hidea Kodžime, tema tog raskida se stalno vraća, bilo u vidu zvaničnih detalja ili kroz glasine.

Najnovije glasine dolaze putem portala Gameblog.fr sa navodima da je Hideo Kodžima nije svojevoljno napustio Konami, već da je zapravio iz te kompanije otpušten zbog zloupotrebe finansija.

Na portalu stoji da se putem anonimnog izvora došlo do saznanja da je Kodžima novčana sredstva koja je Konami uložio u razvoj Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, prebacivao kako bi finansirao rad na Silent Hills projektu, poznatijem kao sada otkazani P.T.

Ne navodi se koja je suma u pitanju, ali je studio Kojima Productions, kojeg je u međuvremenu osnovao ovaj producent, izdao izjavu kojom je opovrgao glasine. Vođa marketinga ovog studija je na Twitteru objavio da su glasine navdene na Gameblog.fr apsolutno netačne, odnosno da je sam članak praktično ispunjen neistinama.

U članku koji je označen od strane studija kao netačan napisano je i da Konami i Kodžima ponovo komuniciraju, sa šansom za saradnju na nekom novom projektu, ali to je opet nešto u šta je teško poverovati.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version