Vesti

Tencent bi mogao postati prava konkurencija Twitch platformi

Sa nedavnom čistkom koju je Microsoft nedavno načinio u svom poslovanju, gde je zauvek pozatvarao svoje prodavnice, i najbitnije od svega stavio virtuelni katanac na Mixer striming platformu.

Sa gašenjem Mixera, poznate striming persone su ponovo postale slobodne za strimovanje na drugim platformama, a ujedno je ostalo i slobodno mesto za novog konkurenta Twitchu, koji se i dalje drži na vrhu.

Kineski gigant Tencent, koji usmerava veće interesovanje ka zapadnom tržištu, priprema se za oštriji ulaz na polje strimovanja video igara sa platformom nazvanom Trovo. Beta testiranje već uveliko traje na teritoriji SAD-a, a Tencent se već priprema da u platformu uloži veću količinu novca.

Ova kompanija će pokrenuti program partnerstva vredan 30 miliona dolara, koji je namenjen motivaciji strimera da što duže prenose svoje avanture iz igara i da zauzvrat dobijaju novac. Finansijsku podršku će dobiti 500 najboljih strimera koji se uklapaju u kriterijume vlasnika sa minimumom od 8 jedinstvenih strim dana u trajanju ne kraćem od sat vremena.

Strimeri takođe moraju ostvariti određeni broj odgledanih sati na Trovo platformi od strane publike, pa je tako za one sa najvećom gledanošću i rastom pripremnjen bonus. Ninja je za prelazak sa Twitcha na Mixer svojevremeno dobio 30 miliona dolara, ali je ova cifra za platformu u usponu i te kako valjana i daje odličnu motivaciju strimerima koji tek počinju.

Da li će Trovo uspeti da ugrozi Twitch zavisi od velikog broja stvari, a ovaj budžet za strimere će svakako pomoći, kao i sama ideja da se platforma fokusira na praćenje strimova putem mobilnih telefona.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top