PC

Zahvaljujući naprednoj veštačkoj inteligenciji, Hello Neighbor 2 ima “komšiju” koji uči od ponašanja igrača

Posted on

Nakon izlaska izuzetno popularne igre Hello Neighbor, i to popularne pre svega u strimerskim vodama, studio TinyBuild se oprobao sa različitim drugim projektima izrađenim na ovom brendu, koji ipak nisu dali uspeha.

Još jedna igra koja će govoriti o previše radoznalom komšiji sa jedne, i muljavom komšiji sa druge strane jeste direktni nastavak na original, prirodno nazvan Hello Neighbor 2. Premisa igre nije ništa preterano drugačija, preko puta vas se nalazi kuća sa misterioznim stvorenjem koje u svoja četiri zida krije brojne tajne.

Dosta više pozitivnih promena je pristuno po pitanju mehanike igranja, gde je pre svega unapređen AI(veštačka inteligencija) koja upravlja “komšijom”. Za razliku od onog u prvoj igri koji je davao predefinisani obrazac kretanja, u Hello Neighbor 2 je AI potpuno dinamičan i uz to uči od ponašanja igrača, pa se tako prilagođava i priprema za sledeći pokušaj provale.

TinyBuild navodi da će AI stvorenja nadgledati kretanja i izbore igrača i da će na osnovu istih učiti šta da radi sledeći put. Od drugih unapređenja, vidimo da je grafika dosta bolja i šarenolikija, dok je napetost, zajedno sa stilom iz prvog dela i dalje prisutna.

Hello Neighbor 2 trenutno nema tačan datum izlaska, ali je planirano da se pojavi negde tokom 2021. godine. Ako ste nestrpljivi da zaigrate, odlična vest je da je prva alfa verzija već dostupna besplatno za probu putem Steama.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version