PC

Batman: Arkham City prodat u 12,5 miliona primeraka, zarada premašila 600 miliona dolara

Posted on

Čekanje na novi naslov sa Batmanom kao superjunakom se poprilično odužilo, pogotovu što zvanične reči developera još uvek nisu doprle do javnosti.

Ipak, i pored čekanja na novu igru, stariji Batman naslovi nastavljaju sa odličnom prodajom, kao što je u ovom slučaju Batman: Arkham City. Najnoviji izveštaj o prodaji otkriva da je ovaj naslov do sada prodat u oko 12,5 miliona kopija za PC, Playstation 3 i Xbox 360, što je povećanje za oko 6,5 miliona u odnosu na poslednje objavljenu sumu 2012. godine.

Ovaj broj prodatih primeraka je ukupno generisao oko 600 miliona dolara zarade za developere Rocksteady Games i izdavača Warner Bros. Naravno, važno je imati u vidu da je zarada “čista”, odnosno dolazi samo od prodaje igre, pošto tada nisu postojale razne mikrotransakcije i propusnice koje su zahtevale dodatno ulaganje.

Ovo je sasvim dovoljan povod da se avanture Betmena nastave kroz video igre. Naslov o kojem je bilo toliko glasina u proteklim mesecima bi trebao biti reboot serijala, i predstavljanje navodno možemo očekivati u avgustu na događaju posvećenom DC junacima.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version